Chez MoBi

                                                                                                                                                      .

OMGEVING

Onze Chambres d`Hôtes ligt in Cunfin, ons dorp ligt in de streek Côtes des Bar, in het departement Aube en in de regio Grand Est. Vanuit ons kun je alle kanten op: van cultuur tot natuur en alles ertussenin. Hieronder slechts een kleine greep van de activiteiten die je in onze omgeving vindt. 

Bubbels, Bubbels en nog eens Bubbels!

Mocht het je ontgaan zijn: de Champagnestreek is voornamelijk bekend om het produceren van die heerlijke flessen, jawel, champagne! Er is bij ons in de buurt dan ook genoeg te ontdekken voor de champagneliefhebber.

Maak bijvoorbeeld een mooie tour door de prachtige streek Côte Des Bar. Deze route touristique du champagne neemt je mee door dertig pittoreske dorpjes met de prachtigste champagnehuizen. Eén van de dorpen die wordt aangedaan is Essoyes. Dit ligt slechts 12 kilometer bij ons vandaan en is beroemd om het atelier van schilder Renoir, leuk om een bezoekje te brengen.

Troyes

Op een klein uurtje rijden van Chez MoBi ligt het plaatsje Troyes. Een prachtige historische stad, de grootste van het departement Aube. Bijna iedere straat is er gevuld met gekleurde vakwerkhuizen. En hoe toepasselijk: het historische centrum is gebouwd in de vorm van een champagnekurk.

De perfecte manier om Troyes te ontdekken is met een stadswandeling. Vanaf Maison Touristique volg je de markeringen op straat. De route brengt je langs alle bezienswaardigheden van de stad. Handig!

Parc Naturel de la Fôret d`Orient

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij ons in de buurt. Naast de bossen in onze omgeving met herten, wilde zwijnen, vossen en andere dieren, vind je op slechts 35 minuten rijden van onze Chambres d’Hôtes het natuurpark Forêt d’Orient, met onder andere het Lac d’Orient. Dit meer is perfect om te zwemmen, te zeilen en andere watersporten te beoefenen.

Ook is het park een prachtig vogelgebied. Het Forêt d’Orient staat bekend om de vele kraanvogels die hier twee keer per jaar neerstrijken.